Alina Voicescu

Alina Voicescu, dr. med. vet.
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

Î: Motanul meu in vârstă de 4 ani tot tușește. Bine, nu sunt sigura daca e tuse sau greață. Foarte rar când face asta el si vomită. Nu-i lipsește pofta de mâncare si inca e foarte jucăuș si iubitor. Grețurile/tusea apar brusc, chiar si când doarme. Ce ar putea avea ?


R: 
Tusea este un simptom ce poate fi corelat cu o serie de patologii diverse si poate avea mai multe cauze. Aceasta poate fi consecinta inhalarii unor gaze iritante, poate fi determinata de infectii ale cailor aeriene superioare, de paraziti ai aparatului respirator sau prezenta diverselor formatiuni la acest nivel.

Tusea poate sa apara si in cazul existentei unui obstacol in caile aeriene.
Alta cauza a tusei este evolutia unui proces inflamator la nivelul cailor aeriene. Acesta se poate localiza la nivelul laringelui, traheei, bronhiilor sau a plamanului, astfel putandu-se diagnostica laringita, traheita, bronsita sau pneumonia. Inflamatia la acest nivel poate fi rezultatul actiunii unor factori alergici, iritanti, infectiosi, parazitari etc. Diagnosticul in aceste cazuri se pune in urma realizarii unui consult medical veterinar general completat de realizarea unor analize de sange si/sau a unor investigatii imagistice (ecografie, radiografie).
Recomandarea noastra este de a se efectua un control la medicul veterinar curant pentru a se putea stabili cu exactitate cauzele acestei tuse si pentru a se putea efectua tratamentul corespunzator.

Alina Voicescu, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.