Medic veterinar, MAXI PET Str. Sibiului, nr.10 Șelimbăr, Jud. Sibiu, Șelimbăr


 Î:        Bună! Tocmai  am primit primul meu cameleon. Momentan, am două șopârle Gecko Leopard. Femela o am de 4 ani. Masculul, pe care l-am cumpărat recent este adult, dar nu sunt sigur de vârsta lui. Totuși, ce vreau să înterb este dacă lumina UV și lampa de căldură trebuie să fie aprinse toată ziua? M-am tot lovit de informații contradictorii - unii spun că lampa de căldură trebuie lăsată aprinsă toată ziua, alții că UVul trebuie aprins, tot așa, toată ziua, alții spun că trebuie oprite amândouă după 12 ore. Multă confuzie... multă, multă confuzie. 

R:      Exemplarele adulte sunt destul de rezistente si suporta relativ usor fluctuatiile termice (ideal ar fi 30-35 de grade), in masura in care acestea nu dureaza o perioada prea lunga. In timpul noptii, scadeti temperatura cu cateva grade, pentru a permite incetinirea metabolismului cameleonilor. Iarna puteti sa micsorati putin temperatura ambientului si sa incetiniti treptat ritmul de hranire. Puii de Cameleon nu suporta prea bine temperaturile ridicate (pentru ei, ideal ar fi un maxim de 30 de grade) si trebuie sa fiti foarte atenti sa nu supraincalziti terariul. In cazul unor fluctuatii este de preferat o temperatura mai scazuta decat una prea ridicata.

 

          Păstrați o lampă de căldură în partea de sus a cuștii cameleonului cu o piatra la cativa cm sub ea. Noaptea, toate luminile ar trebui sa fie stinse, permitand 12 ore de intuneric si cum am spus mai sus, temperaturile ar trebui sa fie un pic mai scazute.

 

         Cel mai important lucru pentru camelioni este apa, acestia nu beau din vase, deci trebuie sa pulverizati in cusca o ceata fina, care sa imite ploaia. Umiditate ambientală trebuie sa fie de cel puțin 40% și până la 70%.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.