hrcak 270x330px
Sunt oare animăluţul potrivit pentru tine?
Hamsterul este un animal de companie ideal pentru întreaga familie. Nu are nevoie de mult spaţiu şi este este simplu de întreţinut. Hamsterii sunt activi noaptea, iar ziua dorm.

Ei sunt animale vesele şi jucăuşe. Hamsterii sunt recomandaţi copiilor mai mari pentru ca aceştia să aibă grijă de ei în mod corespunzător. Durata medie de viaţă a unui hamster este cuprinsă între 2-3 ani.

De unde provin eu?
Originea hamsterului depinde de specia din care face parte. Există mai multe categorii de hamster: hamsterul sirian sau auriu (Siria), hamsterul rusesc (Asia Centrală, nordul Rusiei, Mongolia), hamsterul chinezesc (Mongolia şi nordul Chinei), hamsterul siberian (estul Kazakhstanului, nord-vestul Rusiei)

Unde îmi place să trăiesc?
În noua locuinţă a hamsterului dumneavoastră trebuie să existe o căsuţăun recipient pentru apă şi unul pentru hranăo roată şi alte jucării pentru rozătoare. Este recomandat să folosiţi ca aşternut fânrumeguş sau talaş. Locul în care hamsterul îşi face nevoie trebuie curăţat zilnic, iar cuşca o dată pe săptămână. Atunci când spălaţi cuşca, spălaţi bine şi instrumentele cu care faceţi curat. Cuşca trebuie aşezată într-un loc stabil ca să nu cadă. Căldura provenită direct de la lumina soarelui sau de la un calorifer, precum şi curentul, umiditatea ridicată şi fumul de ţigară, toate aceste elemente  pot dăuna sănătăţii hamsterului dumneavoastră.

Cum să procedezi cu mine?
Lăsaţi hamsterul câteva zile pentru a se acomoda cu noul mediu, cu oamenii şi mirosurile. Scoateţi hamsterul din cuşcă doar când este treaz, deoarece îl puteţi speria dacă doarme. Ţineţi în mână şi una dintre delicatesele lui preferate. Hamsterul se ia în braţe cu ambele palme. Copiii mai mici trebuie să îl ţină cu grijă în mână ca să nu îl scape. Hamsterii sunt foarte rapizi, de aceea ar fi bine ca la început să fiţi foarte atenţi, până când vă obişnuiţi cum să-i ţineţi în braţe.

hrcak ruke 270x330px
Ce-mi place să mănânc?
Hamsterii mănâncă o varietate de alimente: mere, banane, alune, etc. Cantitatea zilnică de alimente echilibrate necesare pentru un hamster sirian este de aproximativ 20 g (o lingură). Este foarte important să ii oferiti întotdeauna apă proaspătă.
Blocul mineral pentru rozătoare se foloseşte pentru tocirea dinţilor, dar şi ca sursă de minerale. Hrana rămasă de la oameni şi zahărul sunt dăunătoare pentru hamster.

Menţine-mă în formă şi sănătos
Dacă observaţi că hamsterul dumneavoastră nu are poftă de mâncare, prezintă diaree, tuşeşte sau îi curge nasul, cel mai bine ar fi să vă adresaţi medicului veterinar. Stresul şi hrana defectuoasă îi pot provoca diaree. Trebuie să îndepărtaţi zilnic resturile de hrană din cuşcă şi să eliminaţi orice factor de stres.

Sănătate
Hamsterul sănătos:
  • se mişcă rapid
  • are blana aranjată în zona botului, a ochilor şi a anusului
  • are blana deasă
  • nu respiră cu dificultate
  • nu are niciun fel de răni vizibile


Lista de cumpărături