Când și din ce cauză nu face Advantixul față căpușelor?
Î: Când și din ce cauză nu face Advantixul față căpușelor?
R: Advantixul nu are eficiență împotriva căpușelor atunci când au trecut cele 4 săptămâni de la aplicarea pipetei pentru speciile de căpușe (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) sau trei săptămâni pentru specia Dermacentor reticulatus.
Căpuşele prezente deja pe câine înainte de aplicarea pipetei s-ar putea să nu fie omorâte în două zile după ce îi aplicați pipeta și să rămână atașate și vizibile. De aceea se recomandă îndepărtarea căpușelor prezente pe câine pentru a se preveni atacul și hrănirea acestora cu sânge.
Pentru o eficiență ridicată se recomandă ca produsul să fie aplicat după 2 săptămâni de la momentul când a fost spălat. De asemenea se recomandă să nu i se facă baie câinelui după aplicarea pipetei ( cel puțin o săptămâna) deoarece eficiența scade din principalul motiv ca substanțele active intra in stratul de sebum și sunt eliminate după utilizarea șampoanelor.
Contează foarte mult și modul cum îi aplicați pipeta. Produsul are o doză unică, se aplică direct pe piele, între umeri ( zona omoplaților), îndepărtând părul până ce zona devine vizibilă.
Dacă zona unde vă plimbați cățelul este este plină de vegetație și infestația este masivă, mai ales în perioada cu multă umiditate, se recomandă folosirea a 2 produse antiparazitare concomitente pentru un plus de siguranță, cum ar fi pipetă și zgardă sau pipetă si comprimat.