Doi Papagali Micul Alexandru vorbesc mai greu
R: Este mult mai simplu să învățați să vorbească un papagal Micul Alexandru ce stă singur, decât doi. Papagalii, atunci când stau în grup, au tendința să se imite unul pe celălalt și să nu vă mai acorde Dvs. întreaga atenție. Este mult mai bine să educați doar o singură pasăre. Atunci când încercați să învațați pe unul dintre ei să vorbească e suficient ca al 2-lea să îi atragă atenția cu altceva și să se "deconcentreze" și astfel să nu primiți rezultate conform așteptărilor Dvs.
De asemenea ca să puteți învăța un papagal să vorbească mai întâi trebuie să îi câștigați încrederea.
Dacă acea încredere și relaxare nu există trebuie să mai lucrați cu ei pentru a dezvolta această relație. De obicei papagalii ce conviețuiesc mai mulți capătă mai greu încredere în stăpân.
Papagalii neîncrezători, speriați nu vor repeta cuvintele pe care doriți Dvs. să le învețe, ei mai degrabă vor fi liniștiți, retrași cât se poate de departe de Dvs. Ei vor sta cât mai sus pe rămurele și o să vă urmărească mișcările, dilatând și contractând în mod repetat pupilele - veți fi văzut mai mult ca un prădător.
Pentru a socializa cât mai ușor cu pasărea este important ca aceasta să aibă o vârstă cât mai mică atunci când începeți educarea ei.
Dieta este un factor important în educarea și învațarea papagalilor să vorbească. Papagalii care au o dietă bogată în semințe de floarea soarelui sau șofran sau cereale sunt ceva mai plictisiți, lipsiți de atenție decât cei hraniți pe baza unei diete cât mai naturale asemănătoare celei din mediul lor de viață. Acest lucru se va întâmpla datorită faptului că diata bazată pe semințe și cereale este săracă în nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase. Astfel vă sfatuiesc ca pe lângă hrana ce o găsiți în comerț să introduceți treptat în dieta lor fructe (piersici, portocale, banane, kiwi, prune, pepene, struguri, mere etc. ) și legume (ardei, dovlecei, morcov, brocoli, conopidă etc.).
De asemena puteți să îi ajutați și cu suplimente de vitamine și minerale, pe care le veți administra în apa de băut.