Gabi Cernica

Gabriel Cătălin Cernica, dr. med. vet.,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Buna seara ! Am un pui Yorkshire terrier de doar 2 luni ..si nu prea vrea sa manance persoana de la care l.am cumparat mi.a dat un saculet de bobite foarte mici dar mananca putine si se chinue cu ele am voie sa ii schimb mancarea sau cum trebuie sa procedez.

R: 

Pentru a avea un câine sănătos, este bine să îi daţi o mâncare de bună calitate, astfel îi asiguraţi necesarul de nutrienţi. Hrana superpremium se alege în funcţie de talia şi vârsta animalului şi, de ce nu, în funcţie de rasă.
Mâncarea superpremium pentru un câine de talie mică în vârstă de 2 luni pe care v-o putem recomanda și pe care o găsiți în magazinele Maxi Pet sunt:
1. Rustican
2. Brit Care, cu 2 variante: somon și cartofi și miel și orez 
3. Petit

Aceste 3 mărci au următoarele avantaje și pot fi folosite pentru hrănirea pe termen lung a câinelui: conțin ca principal ingredient carne dezosată, deshidratată, nu proteină de origine animală (gheare, piele, tendoane, plămâni, etc), nu conțin grâu, așadar nu au gluten, care poate determina alergii alimentare, au un conținut ridicat de condroitină și glucozamină, necesară pentru dezvoltarea articulațiilor și pentru a preîntâmpina apariția luxațiilor ( cu un plus la sursa de condroitină în cazul hranei Rustican, naturală, din cochilii de crustacee).

Un alt lucru de care trebuie să ţineţi cont este cantitatea de mâncare oferită. Pe pungile de mâncare găsiţi tabelul nutriţional, în care producătorii trec cantităţile recomandate pentru vârsta şi greutatea animalului. Cantităţile se adaptează odată cu creşterea în greutate a animalului. 
În acest mod vă asiguraţi pe de o parte că îi daţi cantitatea necesară şi pe de altă parte preveniţi supraalimentaţia, mai ales că Labradorul este o rasă mâncăcioasă.

Nu este recomandat ca hrana să fie lasată la discreție, ci să se stabilească 3 tainuri pe zi pentru pui și 2 tainuri pentru adulți, se lasă hrana 15 minute în fața animalului, daca nu consumă se ridică și primește la următoarea masă. Apa proaspătă se lasă la discreție.

Trebuie să aveți grijă și la deparazitările interne deoarece prezența paraziților interni poate determina o creștere a apetitului, fără ca animalul să asimileze hrana și la deparazitările externe deoarece purecii transmit paraziții interni.

În ceea ce privește schimbarea hranei, aceasta se poate realiza cu succes către o variantă mai hrănitoare și mai atrăgătoare din punct de vedere al gustului prin combinarea cu hrana pe care o dețineți pe parcursul unei săptămâni, în procente crescătoare pentru noua hrană.

 

 

Gabriel Cătălin Cernica, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.