daniela

Daniela Chelaru, dr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua. Pisica mea este bolnavă de 3 zile, nu mănâncă nimic, nici nevoile nu le face. Iniţial ochiul drept îi lăcrima, ca şi cum ar fi tras-o curentul,  dar după aceea a început să tuşească şi să hârâie. Nu poate mânca nimic şi tot ce încerc să îi dau pe gât vomită. Doctorul veterinar a zis că are infecţie cu streptococ şi i-a facut injectie, iar după aceea a vomitat ceva gălbui.

 

A slăbit foarte mult şi mai are şi pisic mic care abia a deschis ochii şi ar mânca mereu, dar nu mai are ce. Ce să îi fac ca să mănânce şi să nu moară pisicuţul de foame? Tot încerc să îi dau lapte pe gât, dar nu poate să mănânce.
Vă rog să mă sfătuiţi ce să fac. Mulţumesc, Adriana

R: Lipsa apetitului este un simptom întâlnit într-o gamă largă de boli, de aceea se recomandă efectuarea unor investigaţii paraclinice suplimentare pentru a se pune un diagnostic de certitudine. Nişte analize biochimice pentru evaluarea funcţionalităţii organelor interne. Astfel se pot depista insuficienţe hepatice, renale, etc. Cu atât mai mult cu cât animalul prezintă vome.

De asemenea, se pot efectua ecografii abdominale pentru evaluarea aspectului organelor interne.

 

Lipsa eliminării fecalelor sau urinei apar atunci când sunt prezente blocajele: fie intestinale, fie uretrale.

 

Simptomele descrise indică şi prezenţa unei infecţii respiratorii. În infecţiile respiratorii la pisici microorganismele cel mai frecvent inmplicate sunt: herpesvirusurile (care determină apariţia rinotraheitei infecţioase), calicivirusurile, Chlamydia, Mycoplasma, Bordetella. Tratamentul este compus din administrarea de antibiotice şi de prduse de susţinere generală a organismului.


Ca să puteţi avea exact o idee despre ce se întâmplă cu animalul dumneavoastră este indicat să mergeţi la un cabinet veterinar unde să i se facă investigaţii clinice şi paraclinice pentru a se afla cauza simptomelor. Dacă animalul nu mănâncă sau bea apă este indicat tratamentul perfuzabil.


Hrănirea de către dumneavoastră a puiului până la ameliorarea sănătăţii mamei lui o puteţi face cu lapte special pentru pisici, folosind un biberon sau o seringă specială. 

 

iph20125000

 

seringa

 

biberon

DR. CLAUDER'S Înlocuitor

lapte pentru pisicuţe 250g

 

CAMON Seringă gradată pentru

administrarea laptelui 2 buc 

 

CAMON Biberon

57ml sau 115ml

Daniela Chelaru, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.