daniela

Daniela Chelarudr. med. vet,
MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti 

 

Î: Bună ziua, de ceva timp mă tot gândesc serios sa-mi iau o pisică, dar nu ştiu exact care rasă ar fi mai potrivită.

Îmi plac mult pisiciele cu blăniţa lungă (Ragamuffin, Norvegiana de Pădure, Maine Coon, Siberiană), dar şi cele cu blăniţa scurtă (chartreux).

Aş dori să aleg o pisicuţă care să năparlească cât mai puţin (şi cred că părul lung ar fi mai uşor de strâns), care să fie iubitoare, liniştită şi inteligentă.

 

Pe care dintre aceste rase mi-aţi recomanda-o? Există vreuna dintr-o rasă asemanatoare, mai potrivită, pentru ceea ce caut?

Mulţumesc mult pentru raspuns. Flavia

 

R: Rasa pisicii pe care o alegeți trebuie să fie potrivită pentru stilul dumneavoastră de a trăi, de aceea e recomandat să culegeți informații despre fiecare rasă în parte pentru a face alegerea cea mai bună.

 

Ragamuffin este o rasă foarte frumoasă, foarte docilă, foarte atașată de membrii familiei. Este o pisică jucăușă, care poate fi învățată diverse trucuri. Este ușor de întreținut. Blănița este foarte mătăsoasă, uşor de îngrijit.  Sunt niște pisici foarte rabdătoare și calme.

 

Norvegiana de pădure este o pisică independentă, afectuoasă,cu un tors destul de puternic. Este o pisică cu o capacitate mare de adaptare la diversele situații. Au nevoie de suficient spațiu, de locuri de cățărat și de multă atenție.

 

Maine Coon este o rasă de pisică cu balana foate groasă, formată din două straturi groase. Blana necesită  o îngrijire mai atentă și anume periere frecventă și spălare o dată pe lună. Este o rasă prietenoasă, ataşată de membrii familiei. Nu necesită multă atenție.

 

Pisica siberiană este o  rasă cu blana lungă, care necesită mai putină atenție decât Maine Coon. Se adaptează foarte bine persoanelor alergice, fiind denumită pisca hipoalergenică. Este o pisică interligentă, afectuoasă,activă, jucăușă.

 

Fiecare rasă are calitățile și defectele proprii, de aceea alegerea este a dumneavoastră. Citiți despre fiecare, uitați-vă la poze și lasați-vă intuiția să vă ghideze în alegere.

 

O atenție deosebită trebuie să acordați locului de unde achiziționați pisicuța și să analizați foarte bine aspectul acesteia. Să fie vioaie, să aibă ochii umezi și limpezi, să aibă blănița curată, să aibă apetit, etc

Daniela Chelaru, dr. med. vet.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.