Medic veterinar - MAXI PET Militari Shopping, Bd. Iuliu Maniu, nr. 546-560, Bucureşti



Î: Buna ziua! Am și eu un pui de pisica în vârstă de 5 săptămâni, l-am luat în îngrijrea mea de la o zi, din păcate mămica lui și cei 2 frățiori ai lui au murit. L-am hrănit cu lapte pt pui de pisică Lactol, toate bune și frumoase până acum 2 săptămâni când a devenit o problemă haranirea la biberon, începe să sugă dar la un moment dat se oprește și sfornăie pe năsuc ca și cum ar avea ceva acolo sau că și cum i-ar venit lăptic pe năsuc, țin să menționez că atunci când se joacă sau doarme nu are această problema. Nu mai spun că în timpul suptului la biberon începe să se enerveze sa mestece tetina și să dea cu gheruțele in biberon, am zis că este timpul pt întărcare , i-am pus lăptic in castronel dar nicio șansă, intra cu lăbuțele in castron orice altceva face numai sa mănânce nu. Cu chiu cu vai mănâncă 25 de ml de lapte și îi suplimentez eu cu o jumătate de linguriță de pateuț pe care îl bag eu in guriță . Am fost la cabinetul veterinar, Dna doctor de acolo mi-a zis că nu poate să-i dea absolut nimic pt că este prea mic in greutate și că trebuie să aibă cel puțin 500 de grame, mi-a dat doar un siropel de digestie deoarece i-am spus că are scaun cam la 3 zile. Un sfat va rog frumos , ce sa fac , cum sa fac!? Va mulțumesc anticipat!

R: În jurul vârstei de 5 săptămâni, premolarii pisoiului vor începe să apară, ceea ce indică faptul că este probabil gata să înceapă să încerce unele alimente umedă sau uscată. Cu toate acestea, unii pisoi pot avea nevoie de puțin mai mult timp de biberon din cauza problemelor de sănătate sau a diferențelor de greutate sau dimensiune. Încercați să îi oferiți pisoiului câteva mici cantități de hrană umedă pe un deget, o lingură sau un depresor de limbă și vedeți dacă o va accepta.

Dacă este interesat să mănânce, vedeți dacă are acces la mâncarea dintr-un vas. Amintiți-vă că aceasta este o nouă abilitate pentru el, așa că multor pisoi le va fi greu să mănânce dintr-un fel de mâncare în primele câteva zile.

Odată ce pisoiul a mâncat niște hrana umeda sau uscata, trebuie sa ii suplimentați cu un biberon. Hrănirea suplimentară asigură că pisoiul primește toate caloriile și nutriția de care are nevoie în această perioadă, tranziție lentă. Nu există „dragoste dură” pentru pisoi, iar dacă el nu înțelege încă cum să mănânce, va trebui totuși să suplimentați pentru a va asigura că rămâne sănătos și bine hrănit.

Puteți începe prin a introduce doar o linguriță mică de hrană umedă amestecată cu lapte, permițând să se aclimatizeze la noile proteine și arome. Pe măsură ce pisoiul devine mai confortabil să mănânce hrana, veți începe să creșteți proporția, astfel încât să existe mai multă hrană umedă la fiecare hrănire.

Odată ce pisoiul mănâncă cu încredere de unul singur, puteți înceta hrănirea suplimentară - este timpul să treceți complet la alimente solide! Asigurați-vă că hrăniți cu o hrană de înaltă calitate, formulată pentru pisoi și monitorizați pentru a vă asigura că nu există modificări îngrijorătoare în greutate, comportament sau stare. În acest moment, este, de asemenea, potrivit să introduceți apă într-un vas mic și puțin adânc.

Nu furnizați niciodată o farfurie mare care poate pune în pericol siguranța unui pisoi mic; mențineți vasul cu apă la aproximativ 2 inci înălțime. Este normal ca pisoii să se lupte cu apa la început, dar ar trebui să bea cu încredere în 1-3 zile de la introducere. După fiecare masa ar fi bine sa îl ajutați cu un masaj pe burtică, pentru stimularea digestiei. După ce reușiți sa îl înțărcați ,puteți să îi introduceți suplimente pentru imunitate si dezvoltare cum ar fi: RX Immuno Support Pet Phos Croissance (felin), Pet Naturals Immune Support Dogs & Cat.

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi postate.